Câștigi, dar și plătești taxe către stat!

Calcularea taxele

Te-ai înscris la una dintre casele de pariuri sportive recomandate și predicțiile tale s-au dovedit câștigătoare? Înseamnă că este timpul să îți încasezi câștigul. Procedura nu este aceeași pentru toate agențiile de pariere pe net. În anumite cazuri, metoda de retragere trebuie să fie aceeași cu cea de la depunere.

În alte situații se poate opta doar pentru anumite metode de plată. Iar unele platforme nu permit retragerea prin intermediul unor modalități de plata specificate de acestea. Un singur lucru rămâne identic: faptul că trebuie să plătești taxe către stat pentru banii câștigați.

Plata taxelor către stat de către pariorii norocoși

Trebuie stabilit de la început un lucru clar: ai de plătit taxe și impozite către stat doar dacă ai obținut câștiguri. Mai există și alte categorii de plăți, dar care nu sunt impozite și taxe, ci comisioane către procesatorii de plăți și casele de pariuri. Astfel de sume pot fi solicitate la depunere și retragere. Știați că unele cărți sportive au cele mai rapide plăți?

Statului trebuie să îi plătești un anumit procent din câștigul obținut. Dacă suma câștigată de tine are o valoare sub 66,750 Lei, atunci vei plăti 1% din ceea ce retragi. În situația în care valoarea este cuprinsă între 66,751 și 445, 000 Lei atunci suma va fi de 1% (667, 5 Lei) + 16% pentru diferența de peste 66,750 Lei. La câștigurile ce depășesc valoarea de 445,000 Lei, impozitul va fi de 61,187 Lei + 25% raportat la ceea ce trece de suma de 445,000 Lei.

Ți se pare complicat? Nu este cazul pentru că toate sumele ce fac aport la bugetul statului se rețin de către casa de pariuri. Tu vei avea de încasat suma care este deja impozitată. În plus, nu mai trebuie să declari câștigul la ANAF, din moment ce acesta a fost reținut și virat de către operatorul de pariuri. Așa că, tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să ai inspirație și să câștigi cât mai mult!

Comisioane aplicate de operatorii de procesare a plăților

Majoritatea operatorilor de plăți impun plata unei taxe pentru procesarea sumelor retrase sau depuse la agențiile de pariuri. Trebuie să știi că acestea nu sunt taxe împunse de către casele de pariere online. Ele sunt stabilite de fiecare operator de plăți în parte și sunt percepute în mod diferit.

În general, servicii precum Paysafecard, solicită un procent la procesarea banilor la retragerea în contul deschis de jucător pe această platformă. Dar este foarte posibil că anumiți procesatori să nu perceapă astfel de sume. De aceea, înainte de a efectua o depunere sau o retragere este recomandat să verifici condițiile direct pe site-ul operatorului de plăți.

Comisioane și taxe solicitate de agențiile de pariuri

În general, agențiile de pariuri nu impun taxe și comisioane la depunere sau retragere. Cu toate acestea, noua taxă aplicată pe viciu (2% din orice depunere) este imputabilă jucătorului. Există o serie de case de pariuri online care au preluat acest comision din sarcina jucătorului.

Ceea ce înseamnă că suma pe care o vei depune va ajunge la valoarea integrală în contul de joc. Problema unei astfel de taxe rezidă în valoarea bonusului pe care l-ar fi încasat pariorul pentru depozitele constituite. Pentru că ar fi însemnat diminuarea sumei cu acest procent de 2%.

Trebuie menționat că anumiți operatori de pariuri online pot solicita plata unor comisioane la retragere. Acest lucru are loc atunci când jucătorul a depășit numărul gratuit de retrageri într-o lună. Pentru a evita plata acestor comisioane este indicat să optezi pentru numărul maxim de retrageri permis.

Tot ceea ce ai de făcut este să acumulezi câștigurile și să efectuezi o retragere cu o valoare mai mare. Desigur, recomandat este să îți alegi o casă de pariere pe net care nu impune plata unor comisioane la retragere.

În momentul în care vrei să faci retrageri inteligente, atunci încearcă să nu plătești niciodată mai mult de 1% din ceea ce câștigi. Așa că, efectuează mai multe retrageri mai mici, în detrimentul uneia mari. Nu există niciun fel de interdicție și nici nu este o manevră ilegală. Pur și simplu, îți vei păstra o parte mai mare din câștiguri.

Totuși, trebuie menționat faptul că majoritatea caselor de pariuri au niște limite maxime la retragere. Consultă condițiile și termenii acestora, astfel încât să știi în mod exact care este valoarea permisă pentru retragere. Așa că, inspirație din plin și spor la câștiguri!
Reveniți la pagina principală pentru mai multe articole similare.